2015. nov 14.

KARÁCSONYI VÁSÁRLELTÁR

írta: KezemÜgye
KARÁCSONYI VÁSÁRLELTÁR

Nem csak Budapesten...

kep2.jpg

Összegyűjtettem a 10 legszuperebb karácsonyi vásárt, ahova életedben legalább egyszer érdemes ellátogatnod, már csak a hangulat miatt is.

1.) Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Az árak egészen tűrhetőek, na jó főleg akkor ha szerencsésen kifogod. A jó hangulat, a hömpölygő tömeg, a rengeteg nemzetiség kavarodása felejthetetlen élményt nyújt.

https://www.budapestinfo.hu/karacsonyi-vasar/item/1093-adventi-forgatag-budapesten.html

 

 2.) WAMP

Na jó ő nem csak karácsonykor van, de decemberben minden vasárnap válogathatsz a menő designer cuccok, különleges édességek, bio szörpök, házi lekvárok, és más egyéb gasztrokülönlegességek közül. Suzi Art táskát tuti az idén is veszek egyet… vagy kettőt. 

http://wamp.hu/hu

 

3.) Advent Óbudán

A macskaköves tér jégpályájával és hatalmas karácsonyfájával a közepén… mintha csak egy karácsonyi mesekönyvből lépett volna elő. Forralt bor és kürtöskalács illata lengi be az egész teret, a vásárosok kedvesek és az árak is jók.

http://adventobudan.hu/

 

4.) Ünnepvárás a Corvin téren

A Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége idén harmadszor rendezi meg Ünnepváró programsorozatát, hogy december elején, a Corvin téren és a Budai Vigadóban együtt készüljünk a Karácsonyra. A népi iparművészek mellett kézműves szakiskolák és fogyatékkal élők által készített, szakmailag ellenőrzött kézműves termékeket árusító cégek, civil szervezetek portékái is megvásárolhatók lesznek.

http://www.hagyomanyokhaza.hu/oldal/12240/

 

5.) Gozsdu Ünnep és Élményudvar

Decemberben hétfő és kedd kivételével minden nap gyönyörködhettek és vásárolhattok az antik és kézműves piacon. A vásári forgatagot különböző programok teszik még varázslatossá…. ÉS ÉN IS OTT LESZEK!!! December 5-6-án, 12-én, 18-án és 22-én is. Gyertek és nézzétek meg élőben is a KezemÜgye kincseket!

http://gozsduudvar.hu/hu/hirek-programok/item/79-gozsdu-unnepi-elmenyudvar

 

6.) Aranycsengő Vásár – Debrecen

A Piac utcán várják kézművesek, iparművészek különleges portékáikkal a nézelődőket, vásárlókat.

http://www.programturizmus.hu/ajanlat-aranycsengo-vasar-debrecen.html

 

7.) Advent Győrben

„Színes programok az ünnepi fények alatt…” December elején karácsonyi fénybe öltözik a város, forralt bor és sült gesztenye illata lengi be az utcákat. A Széchenyi téren idén is felállítják mindenki karácsonyfáját és ünnepi fényjáték is lesz. Felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak.

http://www.programturizmus.hu/ajanlat-advent-teli-fesztival-vasar-gyor.html

 

8.) Szegedi Advent

Idén is több helyszínen zajlanak majd a felejthetetlen események Szegeden. „Változatos, színvonalas, hangulatos és ünnepélyes adventi élménysorozattal várja látogatóit a Szegedi Advent országhatáron innen és túlról, azzal a céllal, hogy az adventi vásárok vásárát nálunk találják meg a valódi adventi élményre vágyók.” – olvasható a programturizmus.hu oldalán.

http://www.szegediadvent.com/index.php

 

9.) Karácsonyi vásár a Főtéren – Vác

Koncertek, kulturális események színesítik a november 26-tól január 2-ig tartó forgatagot Vácon a Március 15. téren. A programturizmus.hu itt is felejthetetlen programot ígér. „A Téli Ünnepi Napok rendezvény-sorozat összeállításánál nagy hangsúlyt fektettünk a közelgő év végi ünnepekre. Hagyomány már a Mikulás, az advent, a karácsony, a szilveszter, az újév, és a Magyar Kultúra Napja megünneplése a programsorozatban. Olyan színházi előadásokat, koncerteket, gyermekprogramokat kínálunk, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy felkészülten várjuk az ünnepeket, és a családdal barátokkal töltött idő tartalmas szórakozás legyen.”

http://www.programturizmus.hu/ajanlat-tel-unnep-nap-vac.html

 

10.) Advent Bécs

Egyszer érdemes Bécsbe is kilátogatni az adventi vásárra, garantált, hogy soha nem felejted el. Az egész város karácsonyi fényárban úszik, és puncs, forralt bor illata lengi be az egész várost. Szervezett és nem drága a kiutazás, a pénztárcánk viszont biztos, hogy kicsit bánni fogja a nyugat-európai árakat. Az élmény viszont mindent kárpótol.

https://www.adventbecs.hu/

Szólj hozzá

kézműves vásár karácsony énisottleszek